Szelenit hatása

 

Szelenit hatása - A kristályok gyógyító ereje a testre és a lélekre

A szelenit ásvány egyre népszerűbbé válik a spirituális közösségekben, és egyre többen keresik annak a hatását, amelyet képes kifejteni a testre, a lélekre és a szellemre. Mi is az a szelenit, és milyen hatással van ránk?

Egy finom rezgésű ásvány, amelynek hatása számos területre kiterjed. A fizikai hatások mellett a szelenitnek jelentős lelki és mentális hatásai is vannak. A szelenit hatása között szerepel a stresszoldás, a méregtelenítés, az angyali kapcsolat elősegítése, a tudatos észlelés erősítése és a központi idegrendszer rendbehozása. Hatásai a testre, a lélekre és a szellemre egyaránt kiterjed, és segíthet a testi és lelki problémák enyhítésében.

Szelenit Tulajdonságai

Egy áttetsző, tiszta fehér, narancssárga, kék, barna vagy zöld színű porózus kő, melynek finom rezgése van. Képes megtisztítani és feltölteni más kristályokat, így az energiamunkások és -rajongók kedvelt választása. Méregtelenítő, feszültségoldó, és fájdalomcsillapító hatása van, és jó hatással van a gerincoszlopra, az agyi funkciókra, az idegrendszerre.

Nem ajánlott vízbe tenni, mivel oldódik, ezért tisztításakor kerülni kell a vizet. A szelenitet inkább a Napra kell tenni, mivel a Nap energiájával tisztul meg. Kiváló hatása van a meditáció során, mivel segít kiegyensúlyozni az elmét és a testet, és megszünteti az érzelmi blokkokat.

Általában az emberi testre helyezik, hogy megtisztítsák és feltöltsék a testet a szelenit magas rezgésű energiájával. A homlokra, a torokra, a mellkasra és a köldökre helyezik, hogy segítsenek megtisztítani és feltölteni ezeket a területeket.

Szelenit Hatása

A szelenitnek számos fizikai, lelki és gyógyító hatása van. Az alábbiakban bemutatjuk ezeket a hatásokat.

Fizikai Hatásai

Számos pozitív fizikai hatása van. Egyrészt segít a gerincoszlop összehangolásában és fokozza annak rugalmasságát. Emellett semlegesíti az amalgámtömések higanytartalmát és a szabadgyökök hatását. Méregtelenítő hatása is van, amely segít eltávolítani a testből a káros anyagokat.

Lelki Hatása

Számos lelki hatása van. Segít elérni a tiszta tudatot, és lehetővé teszi az angyali kapcsolatok kiépítését. A szelenit a koronacsakrahoz kapcsolódik, és kiváló meditációs eszköz. Emellett segít a központi idegrendszer normális működésében, és fokozza az agyi funkciókat.

Gyógyító Hatása

A szelenitnek számos gyógyító hatása is van. Segít a fájdalomcsillapításban, és enyhíti a stresszt és a feszültséget. Emellett javítja az idegrendszer működését, és segít eltávolítani a blokkokat és a stagnáló energiát. Méregtelenítő hatása is van, amely segít eltávolítani a testből a káros anyagokat.

 

Szelenit kapcsolódása az asztrológiával

A szelenit az asztrológiában is fontos szerepet játszik. Az asztrológia szerint minden bolygó, csillagjegy és házhoz tartozik egy-egy kristály, amely segíthet az egyes energiák befogadásában és kiegyensúlyozásában.

A szelenitet a Holdhoz kapcsolják, amely az érzelmek és az intuíció bolygója. Segíthet abban, hogy az érzésekkel és az intuícióval kapcsolatos blokkokat feloldjuk, és megnyissuk magunkat az érzékenységnek és a befogadásnak.

Az asztrológia szerint a szelenitet a Rák csillagjegyhez is kapcsolják, amely az érzelmek és az otthon melegét szimbolizálja. Segíthet abban, hogy megtaláljuk a belső békénket és harmóniánkat, és segíthet abban, hogy megnyissuk magunkat a szeretet és az elfogadás felé.

 

Melyik csakrához kapcsolódik a Szelenit?

A Szelenit ásvány a koronacsakrához kapcsolódik, amely az emberi test legfelsőbb pontján helyezkedik el. A koronacsakra a spiritualitás, a tudatosság, a bölcsesség és az egyetemes összefüggések központja. Hatása ennek megfelelően a koronacsakrához kapcsolódó területekre fókuszál.

A Szelenit ásvány hatása a koronacsakra aktiválásával kezdődik, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kapcsolatba lépjünk a magasabb rendű tudatossággal és az univerzummal. Az ásvány tiszta energiájának köszönhetően a Szelenit segíti a meditációban való elmélyülést, és elősegíti a spirituális növekedést.

A Szelenit ásvány hatása nem csak a szellemi területekre korlátozódik, hanem hatással van a testünkre is. Az ásvány segíti a központi idegrendszer normális működését, javítja az agyi funkciókat, és segít a stresszoldásban és a méregtelenítésben. A  legfinomabb rezgésű drágakövek közé sorolják, és tiszta tudatot biztosít tulajdonosa számára.

 

Hogyan tisztítsuk meg és töltsük fel a Szelenitet?

A Szelenit egy nagyon finom rezgésű ásvány, amelynek tisztítása és energizálása különleges odafigyelést igényel. A porózus szerkezete miatt nagyon puha ásvány, ezért vízzel nem tisztítható, mert oldódik és mattul. Ugyancsak tartózkodjunk a szelenit sóval történő tisztításától is.

Tisztításához használhatunk több módszert is. Az egyik a füstölés. A Szelenitet szárított zsályával vagy tömjénnel füstöljük be, hogy eltávolítsuk róla a negatív energiákat. A másik módszer a napfényes vagy holdfényes töltés. Tegyük ki egy napos vagy holdfényes helyre, hogy feltöltődjön a természet energiájával.

Fontos, hogy a Szelenitet rendszeresen tisztítsuk és töltsük fel, hogy hatásai érvényesülni tudjanak. A tisztítását és töltését hetente egyszer érdemes elvégezni. Ha intenzívebben használjuk, akkor akár naponta is elvégezhetjük a tisztítást és töltést.

 

Melyik Kőhöz Társítsuk a Szelenitet?

A szelenit hatása kiválóan kiegészíti más kristályok hatását. A következőkben bemutatjuk, hogy melyik kőhöz társíthatjuk a szelenitet.

Ametiszt

A szelenit és az ametiszt kiválóan kiegészítik egymás hatását. Az ametiszt segít a szellemi fejlődésben, míg a szelenit nyugalmat és békét hoz. Együtt segítenek a meditációban és a belső béke elérésében.

Rózsakvarc

A szelenit és a rózsakvarc egyaránt segít a szeretet és a béke megteremtésében. A rózsakvarc segít a szívcsakra megnyitásában, míg a szelenit segít a negatív energiák eltávolításában. Együtt segítenek a szeretet és a béke megtalálásában.

Citrin

A szelenit és a citrin egyaránt segít a pozitív energiák vonzásában. A citrin segít a gazdagság és a siker vonzásában, míg a szelenit segít a negatív energiák eltávolításában. Együtt segítenek a pozitív energiák vonzásában és a sikerek elérésében.

Tigrisszem

A szelenit és a tigrisszem egyaránt segít a bizalom és az önbizalom növelésében. A tigrisszem segít a célok elérésében, míg a szelenit segít a negatív energiák eltávolításában. Együtt segítenek a bizalom és az önbizalom növelésében, valamint a célok elérésében.