Turmalin hatása

 

A turmalin ásvány hatása az emberi testre és lélekre vonatkozóan sokakat érdekel. Ez az ásvány egyike a legerősebb gyógyító ásványoknak, amelyeket az emberiség ismer. A turmalin ásványt több mint 200 évvel ezelőtt fedezték fel, és azóta is számos területen alkalmazzák.

Elsősorban a test és a lélek tisztítására, valamint a negatív energiák elűzésére használják. Az ásvány hatása* többek között a méregtelenítés, a zsírégetés, a vízvisszatartás csökkentése, a keringés javítása, a máj és a vesék támogatása, az egészséges hangulat elősegítése és a tejsav és a szabad zsírsavak mennyiségének csökkentése.  Hatása a testre és a lélekre egyaránt jótékony, ezért érdemes megfontolni az ásvány viselését.

 

Turmalin tulajdonságai

A turmalin egy nagyon összetett ásvány, amely több mint tízféle elemet tartalmazhat, beleértve az alumíniumot, a vasat, a magnéziumot és a litiumot. Az ásvány színe és tulajdonságai nagymértékben függnek az ásványban található elemek típusától és mennyiségétől.

Több mint 200 különböző változatban fordul elő, és mindegyik változatnak saját egyedi tulajdonságai vannak. Gyakran ékszerekben használják, de az ásványt gyógyászati célokra is használják, mivel számos jótékony hatása van a testre és a lélekre.

Az ásvány számos változata, és színe alapján különböző hatással bír.

Az alábbiakban felsoroljuk a turmalin ásvány néhány fontos tulajdonságát:

 • Védő hatás: Hatékonyan véd az elektromágneses szmog, a sugárzás, a varázslat-átok, valamint mindenfajta negatív energia ellen. Ezért használják gyakran a turmalin kristályokat ékszerkészítésre is.
 • Energetizáló hatás: Segít növelni az energiaszintet, és fokozza a fizikai vitalitást. Viselése segít eloszlatni a feszültséget és a stresszt.
 • Belső béke teremtő hatás: Az ásvány hatékonyan segít kiegyensúlyozni az érzelmi állapotot, és segít elérni a belső nyugalmat és harmóniát.
 • Csakra tisztító hatás: A turmalin segít tisztítani és kiegyensúlyozni a különböző csakrákat, így segítve az energiák szabad áramlását a testben.
 • Önmegvalósítást segítő hatás: Hatékonyan segít elérni a céljainkat, és növeli az önbizalmat és a motivációt.

 

Turmalin jelentése

A turmalin neve a szingaléz "turamali" szóból származik, melynek jelentése drágakövek keveréke. Az ásványt először a XVIII. században azonosították, és azóta számos helyen megtalálható a világon. A turmalin egy kristályos ásvány, amelynek színe változó lehet, attól függően, hogy milyen ásványi anyagokat tartalmaz. A turmalin ásvány jellemzői közé tartozik a páratlan színskála, amely teszi az egyik legnépszerűbb drágakővé.

Különböző színűek lehetnek, és e színek árnyalatait találhatjuk meg egy ásványban.Színe lehet zöld, rózsaszín, piros, kék, sárga, fehér, szürke, fekete és barna. Színe általában az ásványi anyagoktól függ, amelyeket tartalmaznak.

Gyógyhatásai közül kiemelkedő a védelem az elektromágneses szmog, a sugárzás, a varázslat-átok, valamint mindenfajta negatív energia ellen. A fekete turmalin (sörl) különösen hatékony a védelem terén. A turmalin segít a méregtelenítést, támogatja a zsírégetést, csökkentik a vízvisszatartást, javítja a keringést, támogatja a májat és a vesét, elősegíti az egészséges hangulatot, valamint csökkenti a tejsav és a szabad zsírsavak mennyiségét.

 

Turmalin Hatása

Turmalin egy különleges ásvány, amelynek számos pozitív hatása van mind a testre, mind a lélekre. Az alábbiakban bemutatjuk a turmalin fizikai, lelki és gyógyító hatásait.

Fizikai hatásai

A turmalin hatása a testre attól függ, hogy milyen színű az ásvány

 • Különösen hatékony a test fizikai állapotának javításában.
 • A fekete turmalin például segít a méregtelenítésben és a nehézfémek kiürülésében a szervezetből.
 • A zöld turmalin erősíti az immunrendszert és elősegíti a sejtek regenerálódását.
 • A rózsaszín turmalin segít a hormonok kiegyensúlyozásában és a szív egészségének megőrzésében.

Lelki hatása

 • Segít a belső békének és harmóniának a megteremtésében.
 • Segít visszatérni a helyes útra, önbizalmat ad és segít a stressz kezelésében.
 • A fekete turmalin különösen hatékony az önuralom, az akarat, az önbizalom, a fegyelem és a céltudatosság erősítésében.
 • A zöld turmalin segít a kreativitás fokozásában és a mentális erő növelésében.
 • A rózsaszín turmalin segít a szeretet és a barátság megerősítésében.

Turmalin gyógyító hatása

A turmalin ásvány gyógyító hatása már évszázadok óta ismert.

 • Segít a betegségek megelőzésében és a gyógyulásban, segít a stressz kezelésében, a fájdalom enyhítésében és az immunrendszer erősítésében.
 • Segít a belső béke megteremtésében, a szellemi és érzelmi egyensúly megteremtésében, valamint a pozitív energiák vonzásában.

 

Turmalin színei és hatásai

Fekete Turmalin

A fekete turmalin hatása a földelés és a negatív energiák elvezetése. Viselése segíthet megszüntetni a stresszt, a szorongást, és a félelmet. A fekete turmalin hatékony védelmet nyújt a káros sugárzás ellen, például a mobiltelefonoktól és a számítógépektől kibocsátott elektromágneses sugárzás ellen. Ez a kő segíthet a meditációban és a spirituális gyakorlatokban, mivel segít a test és a lélek összhangjának fenntartásában.

Zöld Turmalin

A zöld turmalin hatása a szívcsakra aktiválása és a szeretet energiájának növelése. Ez a kő segíthet az önmagunkkal és másokkal szembeni elfogadásban, a kommunikáció javításában, és az érzelmi stabilitás elérésében. Hatékonyan segíti a gyógyulást, különösen az immunrendszer és a szív- és érrendszeri rendszer erősítésében.

Rózsaszín Turmalin

A rózsaszín turmalin hatása az érzékenység és az empátia növelése. Ez a kő segíthet a szeretet és a boldogság érzésének megtalálásában, és javíthatja a kapcsolatok minőségét. Hatékonyan segíti a szívcsakra harmonizálásában, és segíthet a szívbetegségek megelőzésében.

Kék Turmalin

A kék turmalin hatása a kommunikáció javítása és a stressz csökkentése. Ez a kő segíthet a személyes kifejezőképesség fejlesztésében, a szorongás és a depresszió enyhítésében, és az érzelmi egyensúly fenntartásában. Segíti a torokcsakra harmonizálásában, és segíthet a légzőrendszeri problémák megelőzésében.

Vörös Turmalin

A vörös turmalin hatása az életerő és a vitalitás növelése. Ez a kő segíthet a fizikai erő és az állóképesség javításában, és segíthet a vérkeringési rendszer megerősítésében. A vörös turmalin hatékonyan segíti a gyökércsakra harmonizálásában, és segíthet a stressz és a szorongás enyhítésében.

 

Turmalin Használata

A turmalin ásvány régóta ismert a gyógyító hatásairól. Az ásványt különböző formákban használják, például ékszerként, de akár a kertben is elültethető, hogy növényeinknek is segítséget nyújtson. A következőkben bemutatjuk, hogyan lehet használni a turmalint.

Turmalin ékszerek

A turmalin ékszerek nemcsak szépek, hanem gyógyító hatással is rendelkeznek. A turmalin ékszerek viselése segíthet csökkenteni a stresszt, növelni az energiaszintet, és javítani az általános közérzetet. A fekete turmalin különösen hatékony az elektromágneses szmog, a sugárzás, a varázslat-átok, és mindenfajta negatív energia ellen.

Turmalin masszázs

A turmalin ásványt masszázshoz is használhatjuk. A masszázs során az ásványt a bőrre helyezzük, és a test hőjének hatására a turmalin elkezdi kibocsátani a távoli infravörös sugárzást. Ez a sugárzás segíthet csökkenteni a fájdalmat, javítani a vérkeringést, és elősegíteni a méregtelenítést.

Turmalin ásvány párnákalá

A turmalin ásványt párnák alá is be lehet tenni. A párnák alatt használva segíthet csökkenteni a stresszt, javítani az alvást, és elősegíteni a regenerációt. Ha alvás során az ásvány a hatása állandóan jelen van, és segíthet a mindennapi életünkben.

 

Turmalin kapcsolódása az asztrológiával

A turmalin ásvány hatásai nem csak a fizikai testre, hanem az asztrológiai jegyekre is hatással lehetnek. Az asztrológia szerint minden jegyhez tartozik egy-egy ásvány, amely segíthet az adott jegy szülötteinek az egyensúly megtalálásában és a pozitív tulajdonságok felerősítésében.

A turmalin ásvány hatásai az asztrológiában is hasznosak lehetnek. A következő táblázatban összegyűjtöttük, hogy melyik turmalin ásvány melyik asztrológiai jegyhez tartozik, és milyen hatással lehet az adott jegy szülötteire.

Asztrológiai jegy Turmalin ásvány Hatása
Kos Vörös turmalin Segít az önbizalom növelésében és az akaraterő erősítésében.
Bika Zöld turmalin Jótékony hatással van a szív- és érrendszerre, valamint segíti a stressz kezelését.
Ikrek Kék turmalin Segít az érzelmi egyensúly megtalálásában és a kommunikáció javításában.
Rák Fehér turmalin Segít az érzelmi stabilitás megteremtésében és az önbizalom növelésében.
Oroszlán Arany turmalin Segít a kreativitás felerősítésében és az önbizalom növelésében.
Szűz Barna turmalin Segít a stressz kezelésében és az emésztési problémák enyhítésében.
Mérleg Rózsaszín turmalin Segít az érzelmi egyensúly megtalálásában és az önbizalom növelésében.
Skorpió Fekete turmalin Segít a negatív energiák elűzésében és a védelem megerősítésében.
Nyilas Sárga turmalin Segít az optimizmus és a pozitív gondolkodás megerősítésében.
Bak Barna turmalin Segít a stressz kezelésében és az önbizalom növelésében.
Vízöntő Kék turmalin Segít az érzelmi egyensúly megtalálásában és a kommunikáció javításában.
Halak Zöld turmalin Segít a stressz kezelésében és az érzelmi egyensúly megtalálásában.

Mint látható, a turmalin ásványok széles körben alkalmazhatók az asztrológiában is, és segíthetnek az egyes jegyek szülötteinek az egyensúly megtalálásában és a pozitív tulajdonságok felerősítésében.

 

Milyen színű a turmalin

A turmalin ásvány számos színben és árnyalatban fordul elő, ezért az egyik legváltozatosabb ásványfajta. A színétől függően különböző hatásokkal rendelkezik.

 • Fekete turmalin: A fekete turmalin hatása a negatív energiák elűzése. Segít a stressz és a szorongás csökkentésében, valamint a földelésben is hatékony.
 • Vörös turmalin: A vörös turmalin hatása az önbizalom és a kitartás növelése. Elűzi az újtól való félelmeinket, és barátkozó énünket helyezi előtérbe.
 • Kék turmalin: A kék turmalin hatása a blokkok oldása és a lelki fájdalmak megszüntetése. Segít a kommunikáció javításában és az önkifejezésben.
 • Zöld turmalin: A zöld turmalin hatása a szívcsakra megerősítése és a szeretet energiáinak növelése. Segít a kapcsolatok javításában és az érzelmek kifejezésében.
 • Rózsaszín turmalin: A rózsaszín turmalin hatása a szeretet és a szeretetteljes kapcsolatok növelése. Segít a szívcsakra megerősítésében és a stressz csökkentésében.
 • Sárga turmalin: A sárga turmalin hatása a boldogság és az optimizmus növelése. Segít a kreativitás fokozásában és az örömteli életvitel kialakításában.
 • Barna turmalin: A barna turmalin hatása a földelés és a stabilitás növelése. Segít a stressz és a szorongás csökkentésében, valamint a koncentráció javításában.
 • Színtelen turmalin: A színtelen turmalin hatása a tisztaság és a tisztítás. Segít a negatív energiák elűzésében és az aura megtisztításában.

Minden turmalinfajta rendelkezik egyedi hatásokkal és jellemzőkkel, így érdemes alaposan megismerni az ásványt, mielőtt döntenénk az alkalmazásáról.

 

Hol található a turmalin

A turmalin ásvány megtalálható szerte a világon, és különböző színekben jelenik meg, mint például fekete, barna, zöld, rózsaszín, vörös, sárga, kék és görögdinnye színű. A turmalin ásvány előfordulhat olyan helyeken, mint a Brazília, Kína, Madagaszkár, Nigéria, Oroszország, Sri Lanka és az USA.

A turmalin ásvány a földkéregben található, és általában más ásványokkal együtt fordul elő. A turmalin ásványok jelen lehetnek kőzetekben, például gránitban, pegmatitokban és vulkanikus kőzetekben. A turmalin ásványokat a bányászat során különböző módszerekkel bányásszák ki, és az ásványokat különböző formákban használják fel, mint például ékszerek, karkötők, nyakláncok és még sok más.

A turmalin ásványokat gyakran használják a különböző terápiás célokra, mint például a stressz és a szorongás enyhítése, az immunrendszer erősítése és a méregtelenítés elősegítése. A turmalin ásványokat általában a testre helyezik, vagy ékszerként viselik, hogy a test közvetlenül érintkezzen az ásvánnyal.

 

Hogyan kell feltölteni a turmalint

A turmalin ásvány feltöltése fontos ahhoz, hogy hatásai teljes mértékben érvényesüljenek. A követ különböző módokon lehet feltölteni.

Napfény

A turmalin ásványt a legkönnyebben napfényen lehet feltölteni. Egyszerűen helyezzük ki a követ egy napos helyre, és hagyjuk, hogy legalább 2-3 órán át érje a napfényt. A napfény segít eltávolítani a kövekben felhalmozódott negatív energiát.

Holdfény

A turmalin ásványt lehet holdfényen is feltölteni. A holdfény segít a kövekben felhalmozódott negatív energiák eltávolításában, és segít a kövek újratöltésében. A követ egyszerűen helyezzük ki egy teljeshold idején, és hagyjuk, hogy legalább 2-3 órán át érje a holdfényt.

Füstölés

A turmalin ásványt lehet füstöléssel is feltölteni. A füstölés segít eltávolítani a kövekben felhalmozódott negatív energiát, és segít a kövek újratöltésében. Egyszerűen helyezzük ki a követ egy füstölőre, és hagyjuk, hogy a füst áthatoljon rajta.

Tengeri só

A turmalin ásványt lehet tengeri sóval is feltölteni. A tengeri só segít eltávolítani a kövekben felhalmozódott negatív energiát, és segít a kövek újratöltésében. A követ egyszerűen helyezzük ki egy tálba tengeri sóval, és hagyjuk, hogy legalább egy éjszakán át álljon a sóban.

Kristályos víz

A turmalin ásványt lehet kristályos vízzel is feltölteni. A kristályos víz segít eltávolítani a kövekben felhalmozódott negatív energiát, és segít a kövek újratöltésében. A követ egyszerűen helyezzük ki egy tálba kristályos vízzel, és hagyjuk, hogy legalább egy éjszakán át álljon a vízben.

Összefoglalás

A turmalin ásvány feltöltése fontos ahhoz, hogy hatásai teljes mértékben érvényesüljenek. A követ napfényen, holdfényen, füstöléssel, tengeri sóval és kristályos vízzel lehet feltölteni. Válasszuk azt a módszert, amelyik a legkényelmesebb és a legmegfelelőbb számunkra.

 

Melyik kőhöz társítsuk a turmalint?

A turmalin ásvány nagyon sokféle színben és árnyalatban létezik, ezért sok kőhöz társíthatjuk. A leggyakrabban a következő ásványokkal társítják:

 • Rózsakvarc: a rózsakvarc és a turmalin együtt segíthetnek a szerelem és a kapcsolatok terén. A rózsakvarc szeretetet és békét hoz, míg a turmalin segít az önbizalom növelésében és a negatív energiák elűzésében.
 • Ametiszt: az ametiszt és a turmalin együtt segíthetnek a stressz és a szorongás enyhítésében. Az ametiszt nyugtató hatású, míg a turmalin segít a földelésben és az önbizalom növelésében.
 • Cianit: a cianit és a turmalin együtt segíthetnek az önmegvalósításban és a kreativitás fokozásában. A cianit segít a blokkok oldásában, míg a turmalin segít a negatív energiák elűzésében és az önbizalom növelésében.
 • Sodalit: a sodalit és a turmalin együtt segíthetnek az intuíció és a kommunikáció fokozásában. A sodalit segít a gondolatok rendezésében és a kommunikáció javításában, míg a turmalin segít a negatív energiák elűzésében és az önbizalom növelésében.

A turmalin ásványt számos más ásvánnyal is társíthatjuk, de ezek a fent említettek a leggyakoribbak. A megfelelő kő kiválasztása azonban személyenként változhat, és a személyes preferenciák és szükségletek alapján dönthetünk.

 

Összefoglalás

A turmalin ásvány számos pozitív hatással bír a testre és a lélekre. A kő színétől függően segít visszatérni a helyes útra, belső békét hoz, önbizalmat ad, és általános védelmi hatással van viselőjére. A kristály hatékony földelő kő, és segíti az energiák áramlását a testben.

A fekete turmalin hatása által az önuralom, az akarat, az önbizalom, a fegyelem és a céltudatosság is erősödhet bennünk. Serkenti a kreativitást, és hasznos társ lehet, ha leblokkolunk és nehezen fejezzük be, amit elkezdtünk. A fekete turmalin segítheti a szervezet méregtelenítő folyamatait és a nehézfémek kiürülését a szervezetből.

A turmalin ásvány változatos, számos színben és formában fordul elő. Az ásványt gyakran ékszerkészítésre használják a benne lévő színes kristályok miatt, és néhány változata igen értékes. A turmalin összetételét érintő kisebb változás is okozhat teljesen más színt. Vannak olyan turmalinok, amelyek változtatják a színüket napfény, és mesterséges fény hatására.

A turmalin egy igen erős védő ásvány, amely védelmet nyújt a mobiltelefonok, az elektromágneses szmog, a sugárzás, és mindenfajta negatív energia ellen. A kristály a gyökércsakrával áll kapcsolatban, földeli az energiát, és növeli a fizikai vitalitást. Eloszlatja a feszültséget és a stresszt.

Összességében a turmalin ásvány számos pozitív hatással bír, és érdemes megfontolni annak viselését mindennapi életünkben.