Amazonit hatása

 

Az amazonit egy különleges ásvány, amelynek hatása számos területen érezhető. Az amazonit hatása a harmadik szemcsakrára, a szív- és a torokcsakrára, a májra, a sugárzásra, a szennyezésre, a vegetatív idegrendszerre, a békés szülésre, a születésre, a csecsemőmirigyre, a torkra, a lelkierőre és a pozitív gondolatokra is kiterjed.

Amazonit hatása az emberi testre

Az amazonit hatása szerencse vonzó, elme erősítő, lelkierő növelő és depresszió enyhítő. Az ásvány a pajzsmirigy, a máj, a csontritkulás, a menstruációs panaszok és az elektromágneses szennyeződés hatásai ellen is hatékony. Vonzza a szerencsét és megerősíti az elmét.

Elősegíti a spirituális fejlődést, valamint javítja a kapcsolatokat és a kommunikációs képességeket. Az ásvány segít a stressz és feszültség oldásában, valamint javítja a lelki egyensúlyt. Hatása az egyénre személyre szabott, így mindenki más és más módon élheti át az ásvány pozitív hatásait.

 

Amazonit Tulajdonságai

Az Amazonit számos pozitív hatással rendelkezik. Ez az ásvány egyik legértékesebb tulajdonsága, hogy segíthet a stressz és feszültség oldásában, valamint javíthatja a lelki egyensúlyt. Elősegíti a spirituális fejlődést, valamint javíthatja a kapcsolatokat és a kommunikációs képességeket.

Jellemzői közé tartozik, hogy háromhajlású káliumföldpát, amely a platina-zöldtől a kékeszöldig a zöld különböző árnyalataiban megtalálható. Az ásvány szerkezete alapján hívják mikroklinnak is. Néha fehér, sárga és vöröses foltok, barázdák színesítik.

Az Amazonit ásvány hatása szerencse vonzó, elme erősítő, lelkierő növelő és depresszió enyhítő. Az Amazonit ásvány hatása még pajzsmirigy, máj, csontritkulás, menstruációs panaszok enyhítése, elektromágneses szennyeződés hatásai ellen. Blokkolja a geopatikus stresszt, felszívja a mikrohullám vagy a mobiltelefonok által kibocsájtott sugárzást, véd az elektromágneses szennyezés ellen.

Az Amazonit ásványt ékszerekben, medálokban, karkötőkben, nyakláncokban és más ékszerekben is használják. Ára változó, attól függően, hogy hol és milyen minőségben vásároljuk meg. Az Amazonitot számos helyen lehet megvásárolni, például az ékszerboltokban, ásványboltokban, online áruházakban és más helyeken is.

 

Amazonit Hatása

Az amazonit ásványnak, számos fizikai és lelki hatása van. Az amazonit hatása segíthet a stressz és feszültség oldásában, valamint javíthatja a lelki egyensúlyt.  Elősegítheti a spirituális fejlődést, valamint javíthatja a kapcsolatokat és a kommunikációs képességeket.

Fizikai Hatásai

Használható csontritkulás, kalcium felszívódási zavarok, haj- és körömtöredezés és metabolikus zavarok esetén is, főleg kristályvíz formában. Úgy tartják, az ízületek egészségét is segít megőrizni, hasznos lehet túlerőltetés, gyulladás vagy reuma esetén. Az amazonit hatása pozitív hatással van az immunrendszerre és segíthet a pajzsmirigy és a máj egészségének megőrzésében.

Lelki Hatása

Az amazonit hatása szerencse vonzó, elme erősítő, lelkierő növelő és depresszió enyhítő. Elősegíti a spirituális fejlődést, valamint javíthatja a kapcsolatokat és a kommunikációs képességeket. Az ásvány segíthet abban, hogy jobban megértsük a saját érzéseinket és gondolatainkat, valamint segíthet az önbizalom növelésében.

Gyógyító Hatása

Hatása még menstruációs panaszok enyhítése, elektromágneses szennyeződés hatásai ellen is hatékony lehet. Az amazonit gyógyító hatása segíthet a test és az elme egyensúlyának megteremtésében, valamint segíthet a testi és lelki problémák enyhítésében. Az amazonitot szülő nők is gyakran használják, mert elősegíti a fájásokat és megkönnyíti a szülést. Az amazonit hatása segíthet abban, hogy a test és az elme egészséges és harmóniában legyenek egymással.

 

Amazonit kapcsolódása az asztrológiával

Az Amazonit az asztrológiai jegyek közül a Bikához és az Oroszlánhoz kapcsolódik. A Bika jegyéhez tartozók számára az Amazonit segíthet abban, hogy megtalálják az egyensúlyt a szellemi és a fizikai világ között. Az Amazonit hatására a Bika jegyéhez tartozók könnyebben megtalálhatják a harmóniát az életükben.

Az Oroszlán jegyéhez tartozók számára az Amazonit segíthet abban, hogy kiteljesedjenek és kibontakozzanak. Az Amazonit hatására az Oroszlán jegyéhez tartozók magabiztosabbak lesznek, és jobban ki tudják fejezni magukat.

Az Amazonit hatása az asztrológiában összességében az, hogy segít az egyensúly megteremtésében és a személyiség fejlődésében. Az Amazonit használata segíthet abban, hogy jobban megértsük önmagunkat és a környezetünket.

Az alábbi táblázatban összefoglaljuk az Amazonit hatását az asztrológiai jegyekre:

Asztrológiai jegy Amazonit hatása
Bika Segít az egyensúly megteremtésében
Oroszlán Segít a kiteljesedésben és a kibontakozásban

Használata az asztrológiában is széles körben elterjedt, és sokan használják az egyensúly megteremtésére és a személyiség fejlődésének elősegítésére.

 

Melyik csakrához kapcsolódik a Amazonit?

Az Amazonit ásvány a torokcsakra és a szívcsakra követ képviseli. Az ásvány színétől függően, lehet, hogy a torokcsakrahoz vagy a szívcsakrahoz kapcsolódik erősebben. Az Amazonit ásvány zöld színe miatt erősen kapcsolódik a szívcsakrához.

Az Amazonit ásvány a szívcsakra egyik legjobb gyógyítója. Az ásvány segít a szívcsakra megtisztításában és kiegyensúlyozásában. Segíthet abban, hogy a szívcsakra blokkjai feloldódjanak, és a szívcsakra újra szabadon áramolhasson.

Az Amazonit a torokcsakrahoz is kapcsolódik. Az ásvány segít a torokcsakra megtisztításában és kiegyensúlyozásában. Segíthet abban, hogy a torokcsakra blokkjai feloldódjanak, és a torokcsakra újra szabadon áramolhasson.

Hatásai és tulajdonságai miatt, az ásványt gyakran használják a meditáció során. Segít abban, hogy a meditáció során könnyebben kapcsolódjunk a szívcsakrához és a torokcsakrához. Az ásvány segít a meditáció során a blokkok feloldásában és a chakrák kiegyensúlyozásában.

 

Hogyan tisztítsuk meg és töltsük fel az Amazonitot?

Az Amazonit egy nagyon pozitív energiájú kristály, amelynek hatása kiemelkedő a test és lélek számára. Ahhoz, hogy az Amazonit mindig az optimális hatást nyújtsa, fontos, hogy megfelelően tisztítsuk és töltsük fel.

Tisztítás

Az Amazonit ásvány tisztítása során fontos, hogy a lehető leghatékonyabb módszert válasszuk, hogy az ásvány pozitív energiája folyamatosan megmaradjon. Nem ajánlott sós vízben vagy napfényben tisztítani, mivel ezek a módszerek károsíthatják az ásványt.

Az ásvány tisztításához javasoljuk, hogy meleg vízzel mossuk, majd száraz helyen hagyjuk száradni. Ezzel a módszerrel az Amazonitból eltávolítja a negatív energiákat és újra feltöltődik.

Feltöltés

Az Amazonit ásvány feltöltése szintén fontos, hogy az ásvány pozitív energiája folyamatosan megmaradjon. Lehetőleg töltsük fel természetes módszerekkel, például a holdfény vagy napfény segítségével.

Az ásvány feltöltésekor helyezzük ki az ásványt a holdfényre vagy napfényre legalább 4-6 órára. Az ásvány feltöltődik a természetes fény energiájával, és így az Amazonit ásvány pozitív energiája folyamatosan megmarad.

Az Amazonit ásvány tisztítása és feltöltése fontos lépés ahhoz, hogy az ásvány pozitív hatása folyamatosan megmaradjon. Ha az Amazonit ásványt megfelelően kezeljük, akkor hosszú évekig élvezhetjük az ásvány pozitív hatásait.

 

Melyik Kőhöz Társítsuk az Amazonitot?

Az Amazonitnak sokféle hatása van, amelyet sokan használnak a mindennapi életben. Az Amazonitot gyakran társítják más ásványokhoz, hogy még hatékonyabb legyen az ásványok kombinációja.

Az Amazonitot legjobban a következő ásványokkal lehet társítani:

Rózsakvarc

Az Amazonit és a rózsakvarc kombinációja segít a szívcsakra megnyitásában és a szeretet energiáinak fokozásában. Ez a kombináció segít a kapcsolatok javításában és az érzelmek kifejezésében.

Holdkő

Az Amazonit és a holdkő kombinációja segít a női energiák fokozásában és a hormonális egyensúly helyreállításában. Ez a kombináció segít a nők egészségének javításában és a termékenység növelésében.

Ametiszt

Az Amazonit és az ametiszt kombinációja segít a harmónia és a belső béke megteremtésében. Ez a kombináció segít a stressz és a szorongás csökkentésében, és segít a meditációban és a spirituális növekedésben.

Az Amazonit és ezek az ásványok kombinációi segíthetnek abban, hogy az ásványok hatása még hatékonyabb legyen. Azonban mindig fontos, hogy az ásványokat az egyén egyedi szükségleteihez igazítsuk, és mindig figyeljünk a testünk és az érzéseink jelzéseire.